Uncategorized

Uddannelsesmesse, Bramming

Der var premieresucces til uddannelsesmessen på Banegården i Bramming.

Bramming: Studievejlederne fra Ribe Katedralskole opsummerede ganske præcist, hvad det er, uddannelsesmessen på Bramming Banegård er sat i verden for, da de hen ad onsdag formiddag havde talt med rigtigt mange af de 300-400 unge mennesker, der mødte frem for at høre mere om de uddannelser, der tilbydes lokalt uden for Esbjerg. 

Det er en rigtig god idé med den her dag. Mange er faktisk blevet overraskede over, hvor mange forskellige uddannelsesmuligheder, der for eksempel er på Ribe Katedralskole, siger Katedralens studievejleder, Allan Gade Jacobsen, der bakkes op af vejlederkollegaen Lise Vind Petersen, der fremhæver betydningen af, at det er unge, der fortæller unge, hvad de enkelte studieretninger indebærer.

Og netop det, at eleverne kunne tale med andre elever blev modtaget godt fra de mange fremmødte på banegården.
Nogle elever mente, at man turde spørge om mere, når det var en jævnaldrende, man talte med. Andre var glade for at få at vide, hvad EUD på Katedralskolen er, mens andre helt præcist fandt ud af, at man under grundforløbet på Riber Kjærgaard Landbrugsskole bor og spiser gratis på landbrugsskolen.

Positivt

Så var der to unge fra Studie 10 fra Fortunaskolen i Bramming, der ivrigt kunne fortælle, at der overhovedet ikke er tale om et dalre-år, men at det tværtimod er et år, hvor man har mange forskellige projekter på tværs af fagene, og hvor man bliver mere selvstændige og dermed mere bevidste om, hvilken ungdomsuddannelse der skal satses på.
Uddannelsesmessen startede kl. 9, hvor de første mange 8.-klasser fra Bramming-egnens lokalskoler myldrede til lokalerne på Banegården. Herefter var der halvanden time til 9. klasserne og til sidst halvanden time eleverne fra 10. klasserne, og succesen med de utallige positive bemærkninger glæder Ulla Koman-Mejer, der har taget initiativ til uddannelsesmessen.

Når det hele er forbi skal vi jo evaluere på hele forløbet, men det er helt sikkert, at vi holder det igen næste år. De unge skal se og opleve, at der også er rigtig mange lokale uddannelsesmuligheder. De behøver ikke altid bare at orientere sig mod Esbjerg, fastslår Ulla Koman-Mejer og forklarer, at det er første gang, en sådan åbent hus-uddannelsesmesse afholdes i Bramming. 


Der var premieresucces til uddannelsesmessen på Banegården i Bramming. Omkring 400 unge skoleelever fik svar af unge fra egnens ungdomsuddannelser, og initiativtager garanterer at succesen gentages næste år.


Author


Avatar